Hej

Varmt Välkommen till Yoga för alla och Synne Håkanlind

Program 2024

Nu har vi existerat sedan 1994 och jag (Synne Håkanlind) hållt på sen 1971, undervisat sen 1975. I år har vi kurser både i Göteborg och på Gotland, samt en massa väldigt duktiga yogalärare runt om i hela Sverige och på andra ställen i världen!

Tack Nina Jansdotter, Ina Håkanlind, Hari Prem Andersen, Anandanan, Leela G Hansen, Carina, Marina Oschlag, Maria Jonasson, Gith Svenningsson, Marie Hillner, Agneta Andersson, Helen Persson, Carolin Wilhelm,Yvonne Mårtensson Lundin samt även ni andra lika duktiga och engagerade som jobbar/jobbat/samarbetat med oss!

2023: Kurser för nybörjare, fortsättare (På Gotland se Visbyoga på Facebook och i Göteborg yogafamiljen) och gravida på plats i Göteborg (se vilda yoga på facebook).

Grundkurs yogalärarutbildning startar igen hösten 2024 i Göteborg.

Distansgrundkurs till yogalärare samt distanskurs i Medicinsk Yoga fortsätter som vanligt med individuell start.

Sommarretreat på Gotska Sandön i augusti vecka 33, titta på Visbyoga på Facebook o scrolla ner till sommaren (-:

Få program på mail: yogaforalla@gmail.com

Medicinsk Yogamottagning på Gotland

För dig som vill ha personligt omhändertagande och medicinsk yogaträning eller använda yogan för att rehabiliteras.

Se mer under respektiva rubrik nedan lr ring 076 1700 803 alt. 070 9246080.

 

Yoga och meditation,

mag-yoga (rening av snäckan) mm.:

 

Yoga för alla, Göteborg och Visby

 

Yoga för nybörjare för lugn, kreativitet och styrka.

Vår Yoga baseras på den klassiska yogan som är anpassad så att alla kan utföra den. Syftet är att du ska må bra. Vi tränar fysiska övningar (inklusive hållningar och lås) för att bevara styrka, spänst, flexibilitet, balans och smidighet, och för att bli mer avslappnade och nöjda. Det ska vara enkelt utifrån dem vi är utan krusiduller och känslan är viktig, att vi lyssnar på vårt inneboende medvetande om vad kroppen och hjärnan vill ha. Lekfullheten är en positiv utmaning mot omväxling som hela tiden utvecklar oss. Vi tränar även på andningsövningar, samt avspänningar och korta meditationer. Oftast i början av lektionen och in i mellan de fysiska övningarna. Alla de olika övningarna har sitt syfte som du känner direkt och/eller som ger effekt på längre sikt, ex. fokus och avslappnad överblick. Vi avslutar med en lite djupare avspänning där du får ladda om och lära dig att återvända till harmonin i dig igen och igen. Kom som du är, - har du skador och/eller svaga punkter kommer du att lära dig att hantera dem bättre med vår yoga. Ju bättre du känner dig själv, och ju klarare du tänker när din stressnivå är lagom och din närvaro större - ju fler möjligheter ser du.

På Gotland:

I Stenkumla, prova på 60:- sen 120/gång, pågår under 2024,

kl 18:30-20:15 varje tisdag till mitten av december,uppehåll maj till oktober.

Går bra o droppa in!

Sms´a 0709246080 för att boka plats o få skema.

Stenkumla Kube 131, på garaget.

 

Göteborg

kolla på yogafamiljen på facebook

 

Kognitiv meditation

Kognitiv Meditation handlar om medveten närvaro och har sin grund i buddhistiska meditationer och gamla tantriska metoder. Det är en mental träning för att kunna fokusera bättre och släppa mentala hämningar och spänningar. Metoderna vi använder stöds av modern lyckoforskning samt den såkallade positiva och kognitiva psykologin. I huvudsak syftar kursen till att få bra redskap för att lära känna sig själv och för att kunna hantera de olika mentala perspektiven på ett förnuftigt och sunt sätt. Detta leder till att du lär känna dig själv så att du i större utsträckning kan få välja de tankarna, eller tankefria tillstånden som ger dig behagliga och givande upplevelser både fysiskt och mentalt. Vi mediterar med olika tekniker för olika behov (avkoppling, avspänning, fokus, styrka och inre stillhet), samt sträcker ut i olika enkla yogapositioner innan vi sätter oss, så att det blir skönt för rygg och ben och pratar om teorin efteråt i den mån du önskar.

Finns just nu i yogalärarutbildningen - även som enskild kurs på distansutbildning, för program maila yogaforalla@gmail.com

 

För gravida

Skriv till vildayoga@gmail.com

(i Visby, skriv till oss på yogaforalla@gmail.com)

 

Tarmsköljningskurs (Shankprakshalana=rening av snäckan)

1-dags kurs. Pris 650:- Rabatt för tidigare elever 200:- Nästa kurstillfälle kontakta oss.

För mer information om denna kursen samt förslag på hur du tar väl hand om dig efter den, gå in på framsidans Tarmsköljningsrubrik, eller begär att få programmet med aktuella ändringar på mail eller post.

Kolla med oss på yogaforalla@gmail.com för planerade tillfällen. Vi åker även ut till er i mån av tid, om ni är minst 4 stycken.

Det går också att få en privat kurs över dan, i mån av tid, som kostar 1050:-

 

Kurspriser:

Kolla m respektiva lärare, ca pris, 10 gånger max 1300:-, I Stenkumla, prova på 60:- sen 120/ gång, kör varje tisdag till mitten av december uppehåll maj till oktober. Går bra o droppa in, men kolla om det finns plats på 0709246080.

Medicinsk yogamottagning/individualterapi/privatundervisning: 450:-/70 min.

 

Mer information om kursernas innehåll :

Maila först och främst frågor på dem mailadresserna som står under respektive kurs eller till yogaforalla@gmail.com

Ring eller smsa 070 - 924 60 80, 076 - 1700 803 (bäst mellan 13 - 17)

 


Yogalärarutbildning

En ny grupp med grundutbildning på 8 helger startar igen i Göteborg i oktober för 24:e året i rad - och en ny grupp börjar i Visby när det finns tillräckligt med intresserade. Be oss skicka aktuellt program eller om det gäller Gotland, gå in på Visbyoga på Facebook. Över 500 elever har nu gått utbildningen.
Pris inklusive material och anmälningsavgift = 15.300:-. Betalningen kan fördelas på 10 månader.

Varmt välkomna (-:

Även distanskurs är tillgänglig, samma prisnivå, och distanskurs i medicinsk yoga klar, särskilt program att få för den med.

Distanskurs för att bli yogalärare i gravidyoga finns, samt en kurs i Kognitiv Meditation.

Varmt välkomna. Be om program på yogaforalla@gmail.com eller ring 0709 246080, 0761 700803.

 

Medicinsk Yoga - fortbildning för yogalärare och andra intresserade

Fortbildning med fokus på program som särskilt riktar sig till olika grupper eller klienter med speciella behov/önskemål om terapeutisk och även förebyggande yoga för olika besvär.

En bred utbildning, som passar dig som har kunskap om yoga eller önskar fördjupa dig i just den medicinska yogan!

(-:

Titta även på facebooksidan Visbyoga, där finns ibland aktuella meddelanden.

 

Medicinsk Yogamottagning

Möjlighet att få medicinsk yogarådgivning för olika åkommer i Visby.

Vi hjälper dig se helheten i din livsföring och i ditt liv, och utifrån dina behov lägga upp program som motiverar och får dig att förändra det du måste när det gäller kost, träning, stresshantering och livsstil. Mycket modern forskning visar att yogan har kraftfulla redskap som hjälper människor leva friskare med bättre sömn och nyttigare livsföring, bra för energi och humör, och självklart då för hela kroppen. Undersökningar finns för hjärta, högt blodtryck, astma, ont i ryggen, dålig sömn, oro, matsmältningsproblem, depressioner med mycket mera. hör av dig för en koll o må bättre i ditt liv nu och framöver.

Pris är 450: -/70 min. Provkonsultation 30 minuter: 150:-

Alla Kurser på Gotland, yogalärarutbildningen och på distans har särskilt rabatt för sjukskrivna, pensionärer, studerande och arbetslösa, be att få tala med Synne.

ANMÄLAN

Om det inte står en annan mailadress under kursbeskrivningen ovan så maila gärna yogaforalla@gmail.com eller ring alternativt sms`a 070 924 60 80, 076 1700 803.

Vägbeskrivning till dem olika lokalerna får du efter anmälan!

Varmt Välkomna (-: !

Synne Håkanlind i Stenkumla Visby och Göteborg o Helen o Carolin Persson på yogafamiljen i göteborg.